Közbevetés

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

A Vécsey János Kollégium működésének szüneteltetése!

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ döntése értelmében a Vécsey János Kollégium működése a 2021-2022-es tanévtől 3 évre szüneteltetésre kerül. Ezen idő alatt a kollégium épületében a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium kap helyet.

A Vécseys diákok és az őket kísérő tanárok a szüneteltetés ideje alatt a Káldor Miklós Kollégium Donáti utcai részlegében (1015 Budapest, Donáti u. 46.) kapnak helyet.  A Vécsey Kollégiumban a szüneteltetés ideje alatt nincs diákfelvétel, az új jelentkezőknek a Káldor Miklós Kollégium honlapján lehet jelentkezési igényüket leadni https://kaldorkoli.hu/

 

Közbevetés

Minden kedves kollégiumi diáknak, tanárnak és technikai dolgozónak Boldog Új Évet Kívánunk!

Mézeskalács sütögetés :)

Közbevetés

 Hagyományszerűen az adventi időszakban a DÖK szervezésében mézeskalács sütögetést szervezünk a lányoknak. Többen kipróbálhatták, milyen elnyújtani a ragadós tésztát s kiszaggatni a legszebb karácsonyi formákat. Mindeközben nagyon finom illatfelhő terjengett a kollégium folyosóin. A képek beszéljenek magukért.

Halottak napi megemlékezés a Vécsey-sírnál

Közbevetés

Az ősz nyomait tüntettük el s közben tiszteletadásunkat is kifejeztük kollégiumunk névadóinak síremléke előtt a Halottak napját megelőző napokban. Gyertyagyújtással, főhajtással és közös imával emlékeztönk meg róluk.

Közbevetés

FALFESTÉS

A Safecity projekt Mit jelent nekem a Vécsey? c. alkotói pályázat győztese Gyuricza Zsófia lett, így Ő lehet az a szerencsés, akinek rajza óriás grafiti formájában díszíti mostantól kollégiumunk kertjét. A festésben, mind a diákok és tanárok közösen kivették a részüket, egy profi grafiti művész koordinálásával.

 

Közbevetés

KIEMELKEDŐ PEDAGÓGIAI ELISMERÉS

Az idei tanévben Sipos Katalin tanárnő részesült elismerő kitüntetésben az Észk-Budapesti Tankerületi Központ álltal megrendezett Pedagógus-napi ünnepségen, ahol a tanévben ( ill. 30 éves fályafutása alatt) végzett kiemelkedő színvonalú, példamutató pedagógiai munkáját díjjazták!

GRATULÁLUNK !!!

Barlangászás

Közbevetés

BARLANGÁSZÁS

A barlangok hónapjában, március 27-én egy maréknyi csapattal részt vettünk  a Szemlő-hegyi barlang Örvény túráján.

Közbevetés

Vécsey Kortárs Élő Könyvek   

Az ősz óta képződő Vécsey Kortárs Élő Könyvek (KÉK) csapata a Váci Mihály Kollégiumban tartotta meg első foglalkozását. A hat vécseys  “könyvünk” tizenhét vácis “olvasóval” találkozhatott ezen a napon. Mindkét fél nagyon érdekesnek és hasznosnak ítélte ezt a különleges alkalmat.

A Kortárs Élő Könyvek projekt egy újszerű kísérlet a kortárssegítésre. Az erre vállalkozó fiatalok olyan “könyvekké” válnak, amelyek valós, személyes élettörténeteikbe engednek bepillantást “olvasóiknak”. Ezek a beszélgetések krízisekről, traumákról, erkölcsi dilemmákról, ugyanakkor a személyiség erejéről, kitartásáról és fejlődési útjairól is szólnak.

 

 

 

Vécsey Kincsestár

Közbevetés

Sipos Kati néni mesterpedagógusi portfólió védésén bemutatta, milyen módon szeretne a kollégiumban létrehozni egy Vécsey Kincsestárat, amibe felkerülnének régi és új diákjaink értékei, amit létrehoztak. Így megmaradnának az utánuk következők számára is, lehetőséget biztosítva ez által személyes kapcsolatfelvételekre.