Miért a Vécsey a legjobb kollégium? Erről árulkodnak a falaink között működő mesterprogramok. Frissülő bejegyzéseinkben ezek a projektek kerülnek bemutatásra. II. rész

VÉCSEY KINCSESTÁR

„Az élet akkor lesz teljes, ha mindannyian hozzáadunk valamit.”

Az évek során sok diák hozott létre ÉRTÉK-et a kollégiumban. Aztán elmennek és maradt az emlékezet… egy darabig. És itt vannak azok az értékek, amelyek kollégiumon kívül, „rejtett érték”- ként születnek, születtek. Pl.: egy kimagasló sportoló esetében, vagy egy olyan tevékenységről, amit egy diák úgy végez, hogy esetleg csak a szobatársai tudnak róla. Például állatokat ment évek óta. Vagy egy diák, aki önmagát meghaladó teljesítményt ér el.

Ki emlékszik már arra a lányra, aki ezüstérmes lett a kajak világbajnokságon és aranyérmes az Európa-bajnokságon? Mennyit segíthetne példája, küzdelme, kitartása a mostani kollégistáknak. És vajon most mi van vele? Vagy aki már egy budapesti színházban főszerepeket játszik? Mennyi hitet, önbizalmat adhatnának a mostani kollégistáknak. A régi Kiváló Vécsey Kollégistákról is csak annyit tudunk (ha nincs kapcsolat), hogy kollégiumi közösségi munkáért kapták. Rendezvényeink is komoly értéket képviselnek. Különösen azok, amelyek már a kollégiumunk hagyományos programjaivá váltak az évek során.

Az is fontos számunkra, hogy a vendégeink hitvallása ne szálljon el, ha már ilyen sokan nálunk jártak. Maradjon valahogy meg, éljen tovább a kollégium diáksága szívében, és e hitvallások, gondolatok is segítsék őket személyiségük fejlődésében és hivatásukat megtalálásában.

A program CÉLJA tehát: hogy a közösségünkben megszületett látható és „rejtett” ÉRTÉKEINK mindannyiunk számára láthatóvá, ismertté váljanak a Vécsey Kincsestárban. Ezáltal sokrétűbben ismerjük meg egymást. A program eredményeként egy ÉLŐ vécsey-s közösség jöhet létre. (A honlapon a  Vécsey Kincsestár fülre kattintva rengeteg érdekességet olvashatsz a “kincsekről”.)

                                                                                                Sipos Kati néni