Kultúra

A kollégium a tanév során számos programot szervez a kultúra jegyében. Megemlékezéseket tartunk nemzeti ünnepeinken, amelyek zenés irodalmi, történelmi  összeállítások. Megtartjuk a Karácsonyt és a Mikulás napot.

Minden évben megrendezésre kerül a Budapesti Középiskolások Ének- és Zenei Versenye, a Budapesti Középiskolások Mesemondó Versenye, valamint a “házi” vers- és prózamondó, illetve mesemondó verseny.

A kollégium alapítójára emlékezünk, mikor Vécsey nap keretein belül diákjaink verset mondanak illetve a Kerepesi Temetőben megkoszorúzzuk a Vécsey síremléket.

Évente többszöri alkalommal rendezünk irodalmi teaházat, melynek keretein belül irodalmi nagyjainkra emlékezünk és ez alkalomra vendégeket hívunk.

A rendezvényeken túl a kultúrálódást szolgálja még a 7805 db könyvvel (mely a SzIRÉNIntegrált Könyvtári Rendszeren is elérhető), 108 db audio-vizuális dokumentummal, 140 audio és 67 db CD-ROM-mal rendelkező könyvtár, ahol ezeken túlmenően társasjátékok, valamint 8 db modern PC (internet csatlakozással) is helyet kapott.

Az intézmény saját újságot is megjelentet, mely főleg a diákok cikkeit illetve az adott időszakban megrendezésre került programok leírásait tartalmazza.