Föld Napja 2016.

A FÖLD hete: 2016. 04.19-20-21
2016-ban három napos rendezvénysorozattal ünnepeltük a FÖLD napját.
Április 19-én egy nagyon szép természetfilmet vetítettünk a somogyországi patakgörbítőkről Berecz András hangalámondásával. Az elmúlt évszázadban a folyók, vizes területek kiszárítása folyt hazánkban. A folyókat kiegyenesítették, hogy onnan a vizeket levezessék, ahol aztán ritkulni kezdett a növényzet, kihaltak az ott élő állatok. Új vízkezelési módszer vált szükségessé, mert a kiszárított területekről eltűntek az élővilág fontos részei, ritka növények, jellegzetes, védendő állatfajok. A Somogy Természetvédelmi Egyesület a Balatontól délre eső területeken kezdett hozzá a korábban lecsapolási szándékkal kiegyenesített vízelvezetők, patakok visszagörbítéséhez. Ha kellemes, ízes beszédet, népi hangszereket és a természet hangjait szeretné valaki hallani a somogyi tájképek aláfestéseként, mindenképpen nézze meg ezt az 55 perces filmet!

 

Április 20-án estére vendég előadókat fogadtunk.  A meghívottjaink: Szigeti Judit, Németh Katalin és Házi Tamás a Mikebudai Tanulmányozás és Elmélkedés Parkját mutatták be, az argentin Silo spirituális üzenetét hozták nekünk. Az egymással és a természettel való békés összhang megtalálása, megtapasztalása érdekében egy gyakorlatot is kipróbáltunk, a „Jóllét” gyakorlatát.
http://www.mikebudapark.org/site/index.php/hu/
A Mikebudai Tanulmányozás és Elmélkedés Parkja
Gondolkodnivaló alapelvet húztunk…
Csütörtökön, 21-én délután gyalogtúrára mentünk az Erzsébet kilátóhoz.  Gyönyörű idő, szép kilátás, meredek hegyoldal, madárcsicsergés, virágzó fák, méhek, pillangók…
Kövesi Györgyi, Bajusz Ernő nevelőtanárok